Voor wanneer de vakanties zijn begonnen, maar het weer niet zo erg mee werkt, hebben wij een paar leuke dingen uitgezocht, waar je met de kinderen een geweldige dag kan beleven, ook al is het slecht weer!

Vanaf 1985 is het Speelgoedmuseum Deventer gehuisvest in twee fraaie laatmiddeleeuwse koopmanshuizen aan de Brink.  In het speelgoedmuseum wordt speelgoed waar in Nederland mee gespeeld is verzameld. Zij behouden en beheren met ruim 13.000 objecten de grootste openbare collectie speelgoed van Nederland.

De stichting “Nederlands Museum Kinderwereld“, die sinds 1970 bestaat, beschikt over een onvoorstelbare collectie oud en antiek speelgoed en alles wat op het kinderleven betrekking heeft. Dit museum staat in Roden in Drente

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

Kom voor de mooiste tuinen van Nederland naar Kasteeltuinen Arcen en waan u in vroegere tijden in het eeuwenoude kasteel. Laat u verrassen door de schoonheid van bloemen en planten in prachtige tuinen als het Rosarium, de Oosterse watertuin en het Lommerrijk.

Kinderen zullen zich nooit vervelen in Natuurmuseum Brabant. Er zijn kindertentoonstellingen en diverse activiteiten speciaal voor kinderen. Niet voor niets kreeg het natuurmuseum vijf sterren van de Museumbende.

De films in Omniversum nemen je mee naar andere werelden: in het verleden gingen we al mee op expeditie naar de top van Mount Everest en beleefden we een heuse rafttocht dwars door de Grand Canyon. De programmering biedt documentaire-achtige films waarin mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap centraal staan. Alle films zijn Nederlands gesproken. Omniversum staat in Den Haag

Het spoorwegmuseum in Utrecht bestaat uit diverse “werelden”. Zo heb je “de grote ontdekking”. Hier wordt je meegenomen door een engels mijndorp. Of wat dacht je van een bezoekje aan de zolder van opa Harry Gommers… Een wereld van dromen, van verre reizen met de Oriënt Express, sprookjesachtige bestemmingen en luxe bezoek je in “de droomreizen”. En zo gaat het maar door. Het is een machtig bezoek voor groot en klein. Door de ANWB uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland 2011 !

Het Twents techniekmuseum HEIM in Hengelo geeft een beeld van anderhalve eeuw industrie in Twente. Elektrotechniek, Radar en detectie, Telecommunicatie. Het is maar een greep uit de vele tentoonstellingen. Erg boeiend en leerzaam voor groot en klein.

Nemo in Amsterdam is het grootste science center van Nederland. Voor iedereen die nieuwsgierig is! Vijf verdiepingen vol spannende, leuke doe- en ontdekdingen. Alles in NEMO heeft  te maken met wetenschap en technologie.