a1e2ce16-08bd-11e3-a8ac-003fa9020957_web_scale_0.5_0.5__Onlangs ben ik gestopt met roken maar het heeft lang geduurd voordat ik zover was. Telkens bedacht ik weer een excuus om toch weer een pakje sigaretten te kopen: Feestje, stress, niet het goede moment etc.. Tot ik er zo klaar mee was en definitief die laatste peuk uit wilde drukken.

Ik heb het op een andere manier aangepakt. Ik ben gaan uitzoeken wat roken en sigaretten nu eigenlijk met je doet. Ik was verbaasd… Nee ik was gechoqueerd! En ik was er meteen helemaal klaar mee.

thumbnail-936x1024Lees hier verder wat roken met je doet :

Wat zit er o.a.  in een sigaret:

  • Nicotine
  • Koolmonoxide
  • teer
  • cyanide (rattengif)
  • tolueen (lijmsnuiven)
  • cadmium (batterijen)
  • benzeen (verfafbijtmiddel)
  • aceton (nagellakremover)
  • arsenicum (pesticiden)
  • butaan (gas)

Nicotine weet iedereen, is de verslavende stof die in sigaretten zit. Veroorzaakt hoge bloeddruk en zorgt voor slagaderverkalking.

Koolmonoxide neemt de plaats in van zuurstof in het bloed, hetgeen er voor zorgt dat er minder zuurstof naar de hersenen wordt vervoerd. Dit zorgt er voor dat je conditie erg achteruit gaat.

Teer bedekt de trilhaartjes in de longen en luchtwegen. Deze kunnen hun werk niet meer doen en daardoor ga je hoesten (rokershoest).

Roken leidt tot ziekten zoals hart- en vaatziekten, longziekten, mondziekten en oogaandoeningen.

Behalve het feit dat je veel minder risico loopt op één van bovengenoemde ziekten, spaar je ook nog een hoop geld uit, heb je geen slechte adem meer en hoef je niet meer in de kou of in vieze, stinkende rookruimtes te staan om aan je verslaving tegemoet te komen.

Ben je nu nog niet overtuigd dat stoppen de beste oplossing is? Lees dan hier of hier of hier verder. Succes met stoppen!