In deze rubriek wordt een camping in Nederland besproken. We vertellen wat er te doen is, hoe de kwaliteit van het sanitair is en hoe de sfeer er is natuurlijk!

Deze keer vertellen we je over sprookjescamping de Vechtstreek.

Deze camping ligt in Rheeze, vlakbij Hardenberg, in de provincie Overijssel. Het is een prachtige omgeving. Veel bos, mooie fietspaden- en routes. Leuke dorpjes en steden in de buurt zoals Hardenberg,  Nijverdal, Hellendoorn en Coevorden. Atractiepark Slagharen en Avonturenpark Hellendoorn zijn in minder dan drie kwartier te bereiken met de auto.

Maar of je echt aan deze activiteiten toekomt is nog maar de vraag. Want op de sprookjescamping is elke dag zoveel te doen…

Elke ochtend en middag is er de sprookjesclub en voor het slapen gaan is er een theatervoorstelling waar alle sprookjeshelden in voor komen. Verder word er nog veel meer georganiseerd zoals speurtochten, sprokkeltheater, en voor de ouders is er bijvoorbeeld quad rijden, volleyballen en schildercursussen.

De sprookjes figuren Hannah de Heldhaftige, Droesem de Draak, Bumpie de Beer en al hun vriendjes maken elke dag een ritje over de camping om eens even lekker te knuffelen of te spelen met de kinderen op de camping.

Er is een binnenzwembad met verschillende bassins. Een babybad met een diepte van ongeveer 15 cm, een peuterbad met een diepte van ongeveer  30 cm, een bad met een speelkasteel en glijbaantje erin, een bad met een supersnelle stortglijbaan en een bad met stroomversnelling. Het is er heerlijk warm en er is ruime gelegenheid om je er om te kleden. Ben je geen fan van binnenbaden, dan kan je ook lekker buiten zwemmen. Er is een klein peuterbadje en een groter bad met een groot speeltoestel en een glijbaan. Rondom het zwembad staan stoelen en ligbedden.

Er is een snackbar, pizzeria en een afhaal-pannenkoeken-restaurant . Bovendien is er ook een restaurant. Hier kan je heerlijk à la carte eten of lekker genieten van het theater buffet. Tevens kan je voor verse broodjes en kleine boodschapjes terecht bij de campingwinkel.

De kampeerplaatsen zijn ruim. De watertappuntten zijn dicht in de buurt. Op elk veld  zijn speelplaatsjes, dus je kan je kinderen vanuit je luie stoel in de gaten houden.

Sanitaire voorzieningen zijn perfect. Wastafels voor groot en klein. Verhoogde douches zodat je je kinderen lekker kan wassen en zelf er niet onder hoeft. Babybadjes te over. Familiedouches, zodat je met z’n allen in één keer kunt douchen. Cabines waar je je lekker kan wassen. En uiteraard ook nog  “gewone” douches en wastafels.

Verder is er nog een vaatwas plaats, een was plaats en een magnetron in het sanitair gebouw.

Honden zijn, mits aangelijnd, toegestaan. En vanaf 23:00 uur moet het helemaal stil zijn op de camping.

We zijn hier vorig jaar geweest en we hebben werkelijk genoten. Echt ontspannen en genieten, dat was alles wat wij hebben gedaan. En de kinderen vonden het prachtig; We zagen ze gewoon genieten van alles, overal hadden ze plezier in en ze hebben heel veel vriendjes gemaakt. Eigenlijk wilden ze niet meer weg, dus ik denk dat we nog maar een keertje gaan …