De vakantie’s staan weer voor de deur en dat betekent vaak dat we er met z’n allen op uit trekken om wat leuks te gaan doen. Dit kan betekenen dat je een lange rit voor de boeg hebt. Voor pappa en mamma natuurlijk niet zo’n probleem. We praten wat, luisteren naar muziek of een gesprek op de radio, kortom voor ons is een paar uur in de auto zo voorbij.

Maar voor de kinderen is het een ander verhaal. Een paar uur lijkt een eeuwigheid voor kinderen. Ze worden misselijk of ze vervelen zich, en om eerlijk te zijn wordt de sfeer er meestal niet gezelliger op als je twee of meer jengelende kinderen op de achterbank hebt zitten.

Nu zijn er verschillende manieren om de kinderen bezig te houden.

Natuurlijk is er de alom bekende portable DVD speler, een Nintendo DS of om nog maar te zwijgen over een Tablet .

Maar er zijn nog meer dingen om verveling tegen te gaan. Denk maar eens aan het spelletje “ik zie, ik zie, wat jij niet ziet”. Heel simpel en je hebt er niks voor nodig, behalve een goed humeur en een beetje fantasie.

Autobingo
Autobingo

Ook is er een erg leuk spel op de markt speciaal voor in de auto: Autobingo. Iedereen in de auto, behalve de bestuurder natuurlijk, krijgt een kaart en een pen. Hierop staan allemaal plaatjes van dingen die je onderweg zou kunnen tegen komen. Wat je ziet kruis je aan, en wie het eerst z’n kaart vol heeft, heeft gewonnen!

Voor de creatieve kinderen zijn er complete tekentafels te koop voor in de auto. Deze bevestig je aan de stoel vóór het kind. Er zitten vakjes op voor viltstiften of kleurpotloden, papier, etcetera. Er zit een uitklapbaar blad aan vast en als je deze uit klapt kan je kind heerlijk tekenen.

Voor iets kleinere kinderen zijn er auto stuurtjes te koop. Hiermee kunnen ze doen alsof ze zelf rijden. Zowel jongens als meisjes vinden dat erg leuk. Deze “Wonder Wheels” zijn o.a. te koop bij Intertoys.

Voor de allerkleinsten zijn er autostoel speeltjes te koop die je met een zuignap aan het raam bevestigt of aan de hoofdsteun van de stoel vóór je dreumes. Deze zijn onder andere te verkrijgen bij Babypark en Prenatal.

Motto: maak het leuk in de auto en de lange rit is zo voorbij!

Comments are closed.