Laadjes en deurtjes vastzetten zodat de kleintjes er niet in kunnen is in elk huishouden vaste prik. Zodra de kleine zich zelfstandig kan voortbewegen is het noodzaak om je huis kind veilig te hebben gemaakt. Voor de laden en deuren van bijvoorbeeld de keuken, televisiekast, dressoir, etcetera hadden we altijd de welbekende haakjes. Eén deel zet je vast in kast en het andere deel aan de lade of deur.

Er zitten twee grote nadelen aan deze veiligheid haakjes:

  1. ze zijn ook voor volwassen soms lastig los te krijgen en dat kan behoorlijk irritant zijn als je aan het kokkerellen bent bijvoorbeeld.
  2. als de kids ze een tijdje hebben gezien begrijpen ze dondersgoed hoe het werkt. Het is dan een kwestie van tijd tot ze genoeg kracht hebben om de veiligheid haak zelf los te krijgen.

Maar wat je niet kunt zien, kun je ook niet open maken moet de bedenker van het magnetische slot hebben gedacht. Magnetische sloten zijn de nieuwe kinder veiligheid sluitingen voor laden en kastdeurtjes. Aan de binnenkant van de lade of het kastje monteer je de sluiting. Het verschil met de ‘ouderwetse’ oplossing is dat je de gesloten lade of kastdeur niet meer kunt openen. Ook niet voor een klein stukje! De kleintjes kunnen dus nooit met hun handjes tussen de kier om iets te pakken of zelf de sluiting te openen. Hoe krijg je de lade dan open? Simpel! Houd aan de buitenkant van de gesloten lade de meegeleverde magneet sleutel en het slot gaat open! Uiteraard moet je de magneet sleutel goed en buiten bereik van de kids opbergen!

De magneet sloten zijn te koop bij diverse (web)winkels en van verschillende fabrikanten beschikbaar. Bekend zijn bijvoorbeeld de magneet sloten van Jippie of die van BabyWalz. De sloten worden per 2, 3 of 4 stuks verkocht vanaf €3,95 per stuk. De sloten van Jippie scoren overigens 5 sterren op de veiligheid index. Dat is dezelfde score als de ‘ouderwetse’ veiligheid haakjes.

Comments are closed.