zwembadAls je aan het nadenken bent waar je deze zomervakantie door gaat brengen met je kinderen, kijk dan eens goed naar Spanje.

 

Kijk, Frankrijk is voor ons natuurlijk leuk, maar als je je kinderen de zoveelste Romaanse kathedraal binnen sleept hebben ze het er wel mee gehad.

Spanje heeft alles: fijne stranden, cultuur, lekker eten en veel waterpret voor kinderen! Boek nu al een kindvriendelijk huisje in Spanje en begin al met het voorgenieten!

Catalonië
camp-nou

Heb je voetbalgekke jongetjes? Dan zou je eens aan Barcelona kunnen denken. Een wedstrijd in Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, is misschien een beetje aan de prijs, maar je kunt ook een stadiontoer doen of het museum in het stadion bezoeken. Barcelona heeft heerlijke stranden en vlakbij vind je verschillende aquaparken aan de Costa Dorada of Costa Brava.

spanje-vlag

Tja, en voor de ouders is er in Barcelona natuurlijk ook voldoende te beleven. Bijvoorbeeld shoppen op de Paseo de Gracia, om maar iets te noemen. Als je wat oudere kinderen hebt kan je vanuit Barcelona verschillende dagtrips maken naar de Pyreneeën, waar je prima kunt raften en hiken. Ook vind je hier in de buurt veel kindvriendelijke campings en vakantiehuisjes.

Tips voor een kindvriendelijke vakantie

Een paar tips: kijk als je een hotel of huisje boekt goed naar de faciliteiten.

Is er airconditioning of in ieder geval een ventilator op de kamer? Als je met 4 personen op een kamer ligt te zweten bij 30°C ga je problemen krijgen met je nachtrust, zeker als je die temperaturen niet gewend bent.

En is er voldoende speelgelegenheid voor de kinderen? Een grasveldje met een speeltuin is wel het allerminste, maar dat gaat na een paar dagen vervelen.

Wat nooit verveelt is zwemwater. Een hotel met een zwembad (kinderbadje) of dicht bij het strand heeft dus de voorkeur. Kijk bij het boeken of het zwembad onder toezicht staat van gekwalificeerd personeel.