Als wij op reis gaan kan ik er de donder op zeggen dat mijn zoontje misselijk wordt. Eerst trekt hij een beetje wit weg. Wordt dan heel stil. En daarna kan ik de hele achterbank afsoppen! Tja het is ook niet zo gek natuurlijk; Al die snel voorbij flitsende auto’s, het geluid van de motor, en die speciale auto geur… Voor ons is het wel te doen over het algemeen maar voor kleine kinderen is het erg vervelend.

Nu weet ik dat er reispilletjes zijn maar die van ons wil die dus echt niet doorslikken.  Eerst in een snoepje gestopt …. Toen in een kopje thee opgelost…. Nou meneer had het meteen door hoor, met als gevolg dat het pilletje er niet in ging en de inhoud van zijn maag er tijdens de rit weer uit kwam.

02Nu ben ik niet meteen bij de pakken neer gaan zitten. Ik ben gaan zoeken en via via kwam ik er achter dat er een polsbandje is dat werkt op drukpunten, zogenaamde acupressuur. Dit bandje geeft geen stoffen af en werkt ook niet door medicatie. Het werkt puur en alleen doordat er zachte druk wordt uitgeoefend op drukpunten op de polsen. Het gaat om de Nei-Kuan punten. Deze punten zijn specifieke drukpunten in de acupunctuur tegen misselijkheid.

De bandjes zijn verkrijgbaar in kinder maten en in volwassenen maten. Je kan ze online bestellen bij onder andere DirectApotheek.nl , deonlinedrogist.nl en Drogisterij.net .

Een leuk weetje: Het schijnt ook te helpen tegen zwangerschaps misselijkheid!!!