Met de kids op vakantie? Dan is vast niet verstandig om te gaan bergbeklimmen maar ook een volledig dagprogramma met bezoeken aan talloze musea en kerkjes worden niet altijd door de kids op prijs gesteld.

Wat voor hen wel heel erg belangrijk is, is de keuze voor een goed hotel. Hieronder staan 7 tips waaraan hotels moeten voldoen als je met kinderen op vakantie gaat:

  1. Ruime kamers. Als er een bed op de kamer wordt bijgeplaatst is het wel fijn als er voldoende bewegingsruimte overblijft voor jullie en de kinderen.
  2. Is er airconditioning of in ieder geval een ventilator op de kamer? Als je met 4 personen op een kamer ligt bij 30°C ga je problemen krijgen met je nachtrust, zeker als je die temperaturen niet gewend bent.
  3. Is er voldoende speelgelegenheid voor de kinderen? Een grasveldje met een speeltuin is wel het allerminste, maar dat gaat na een paar dagen vervelen. Wat nooit verveelt is zwemwater. Een hotel met een zwembad (kinderbadje) of dicht bij het strand heeft dus de voorkeur. Kijk bij het boeken of het zwembad onder toezicht staat van gekwalificeerd personeel.
  4. Goede schaduwrijke plekken: kinderen verbranden veel sneller in de zon dan volwassenen.
  5. Als je met een baby reist, of met een peuter die een middagdutje nodig heeft, is het handig als de kamer zich op de begane grond bevindt met een terras dat uitkijkt op het zwembad. Anders zit je straks iedere dag stilletjes op je kamer met je slapende kindje.
  6. Andere kinderen waarmee ze kunnen spelen, dat kan voor een hotel in New York lastig zoeken zijn, voor een strandhotel in Spanje is dat natuurlijk veel gemakkelijker. Bovendien, als jouw kinderen straks de enige in het hotel zijn, dan is de kans groter dat andere hotelgasten zich aan hen storen.
  7. Als jouw kinderen snel verveeld zijn is georganiseerd entertainment erg fijn. Anders ben je de hele dag zelf met je kinderen bezig en is het moeilijk om rust te vinden.