Groene thee wordt al 50 eeuwen gedronken. Het wordt beschouwd als een gezonde drank en als geneesmiddel. Maar waar is het drinken van groene thee allemaal goed voor? Tijdens mijn research naar hoofdluis kwam ik toevallig een heel mooi artikel tegen waar het allemaal in beschreven staat.

Groene thee wordt in de traditionele Chinese geneeskunst aanbevolen bij (hoofd)pijn, spijsverteringsproblemen, zuivering van het lichaam en als middel om langer te leven.

Maar ook in de westerse geneeskunde wordt volop onderzoek gedaan naar de werking van groene thee. Zo wordt er beweerd dat het vermindering geeft van hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker. Het is goed voor de mondhygiëne. Het helpt bij het verkrijgen en het behouden van een gezond lichaamsgewicht. Tevens werkt het antiviraal en antibacterieel dus zou het de weerstand kunnen verhogen.

Hoe kan het nou dat een paar kopjes groene thee, zoveel goed kan doen voor een lichaam? Er zit een zeer krachtige antioxidant in de thee, genaamd epigallo catechingallaat, of kortweg EGCG.

Antioxidanten zijn in staat om vrije radicalen te weren uit het lichaam. (Vrije radicalen zijn zijn stoffen en deeltjes die het lichaam binnenkomen via onder andere sigarettenrook, luchtvervuiling en UV straling). Hierdoor kan de kans op hart-en vaatziekten en bepaalde soorten kanker aanzienlijk verkleinen en kan het je weerstand verhogen.

Dit is het een beetje in het kort beschreven hoe het werkt, maar voor meer achtergrond informatie raad ik je aan om eens het hele artikel te lezen. Het is echt de moeite waard!