Voor een gezonde leefstijl is niet alleen lichaamsbeweging nodig natuurlijk maar ook gezonde voeding. Op de website van het voedingscentrum kan je heel veel handige en nuttige informatie vinden voor een gezond lijf en een gezond leven.

Uiteraard vind je hier alles over de schijf van vijf. De vijf groepen zijn groente en fruit, brood en granen, zuivel en vlees, vetten, en dranken. Maar er zijn ook nog vijf regels die hier bij horen. Eet gevarieerd, eet niet te veel en doe aan beweging, eet minder verzadigde vetten, eet veel groente fruit en brood, en zorg dat alles veilig en hygiënisch  is. Voor uitgebreide informatie over dit onderwerp verwijs ik je naar de site.

Gezond gewicht is een belangrijk onderdeel van een gezond lichaam. Bereken je MBI op de website van het voedingscentrum  en je weet hoeveel je minimaal moet wegen en hoeveel je maximaal mag wegen.  Ook de energiebalans is erg belangrijk. Hiermee wordt de balans tussen voldoende eten en bewegen bedoeld. Ook dit wordt besproken in het dit artikel.

Regelmatig lees ik, zeker als ik een nieuw product probeer, het etiket op het product. Toch gebeurt het vaak dat ik niet weet wat er bedoeld wordt. Op de website van het voedingscentrum is hier een heel stuk aan gewijd. Alles wat je op een etiket tegen kan komen wordt hier verklaard.

Verder worden nog tal van onderwerpen uitgelegd en besproken. Denk bijvoorbeeld aan gezond, lekker en niet duur koken, voedingsstoffen, toevoegingen en gezond eten op school. Je kan het hier allemaal terug vinden. Tevens heeft het voedingscentrum ook een telefoonnummer waar je heen kan bellen als je met vragen zit.

Dus ben jij ook erg gesteld op een gezonde levensstijl, dan is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen op deze website.