Heb jij ook wel eens last van brandend maagzuur? Dit is een heel vervelende kwaal waar veel mensen wel eens mee te maken hebben. Soms kan het in ernstige mate voorkomen en dit heeft als gevolg veel pijn en een brandend gevoel in de keel en in de mond.

Als dit iets is waar je vaker last van hebt en het je dagelijks leven beïnvloed zou je eens kunnen kijken naar je voedingspatroon. Er zijn namelijk een aantal voedingsmiddelen die brandend maagzuur kunnen veroorzaken.

Hieronder volgt een rijtje van 6 voedingsmiddelen die brandend maagzuur kunnen veroorzaken.

  1. Zoete en hete paprika’s. Als je deze kleurrijke groente eet, krijgt je lichaam een seintje om meer zuur aan te maken om de paprika’s te verteren. Dit kan zorgen voor zure oprispingen.
  2. Kaas, rood vlees en noten zijn vette voedingsmiddelen die lang in de maag achter blijven. Hierdoor is er geen plaats voor maagzuur, dat overigens wel wordt aangemaakt na het eten van voedingsmiddelen.
  3. Bier, wijn en andere alcoholische dranken ontspannen de spieren, inclusief de sluitspier van de slokdarm. Hierdoor loopt maagzuur makkelijk de slokdarm en keel in.
  4. Citrusvruchten, vooral sinaasappelen en grapefruit, zijn al erg zuur van zichzelf en zullen brandend maagzuur alleen maar erger maken.
  5. Koolzuurhoudende dranken bevatten veel bubbels en kunnen zorgen voor veel lucht in de maag die er dan weer voor zorgt dat maagzuur omhoog wordt geduwd.
  6. Alle cafeïne houdende dranken bevatten zuur en zullen daardoor brandend  maagzuur bevorderen.

Hopelijk kan je nu meer genieten nu je weet waar je rekening mee moet houden om geen zure oprispingen te krijgen.

Comments are closed.