Als moeder zorg je niet alleen goed voor je kinderen maar natuurlijk ook voor jezelf. Hier volgen 8 beauty tips voor mama’s.

  1. Kies een grote hoed om je gezicht en oren te beschermen tegen de zon. Deze gebieden zijn extra gevoelig voor huidkanker.
  2. Kies een poeder of foundation om je gezicht te bruinen, in plaats van de zonnebank.
  3. Smeer je lippen goed in tegen de warmte van de zomerzon. Een lipstick met uv beschermer of een lipverzorgingsproduct zoals Labello zullen je lippen beschermen tegen verbranden.
  4. Ook de rest van je lichaam mag gezien worden maar dat doe je het liefst met een mooi kleurtje natuurlijk. Kies voor een zelfbruinende crème in plaats van de zonnebank. Vergeet niet om alvorens je de crème opbrengt, jezelf grondig te wassen en daarna te scrubben zodat je huid schoon en effen is. Zo hecht de crème beter en wordt de kleur mooi egaal.
  5. Sandalen en slippers zijn hot maar vergeet niet extra aandacht te schenken aan voeten. Een lekkere crème voor mooie zachte voeten zonder eelt is bijna ondenkbaar. Er zijn diverse middelen te koop bijvoorbeeld Figuretta Soft Skin of Gehwol zachte voeten crème. Vergeet naast een crème vooral niet de finishing  touch: Nagellak ! Deze zomer zijn felle, vrolijke kleuren helemaal hip. Denk aan sinaasappel oranje of Hot Pink!!
  6. Kies een mooie, gestroomlijnde zonnebril maar kijk niet alleen of deze mooi staat. Let ook op de beschermingsfactor. Deze wordt vaak aangegeven met een klein stickertje op de bril.
  7. Heb je geen tijd voor een complete manicure; ga dan zelf aan de slag! Scrub je handen en gebruik dagelijks hand- en nagelcrème. Gebruik nagelriemolie om je nagelriemen soepel te maken. Hierna kan je ze gemakkelijk weg duwen. Als je dit allemaal gedaan hebt kan je eerst een grondlak aanbrengen, daarna twee lagen nagellak en tot slot een topcoat. Je handen zullen stralen!
  8. Tot slot: gebruik zonnebrandcrème! Maar kies niet een al te hoge factor. Onlangs is bewezen dat een hoge factor (30 of hoger) juist slechter is voor je huid. Je lichaam wordt te goed beschermd tegen de zon, waardoor je lichaam een verkeerd signaal krijgt en geen vitamine D meer aanmaakt. Beter is het om factor 20 of lager te gebruiken en deze elk uur of elke twee uur opnieuw in te smeren.

Tja, laat de zomer nu maar komen !!