Vanaf deze week plaatsen we elke week een lekker winters recept. Stampotten, bonenschotels, stoofpotjes, er komt van alles aan bod. Lees, maak het zelf, en geniet!

Deze week een recept dat ik nog van mijn oma heb mee gekregen: echte Groningse snert! Of te wel erwtensoep met worst, spek en roggebrood.

Voor deze heerlijke maaltijd heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1200 gram spliterwten
  • 6 Liter water
  • 3 Bouillonblokjes
  • 600 gram prei
  • 600 gram uien
  • 600 gram knolselderij
  • Peper en zout en eventueel wat Aromat® en Maggie®
  • Rookworst of Groninger metworst
  • Spek
  • Roggebrood

En op deze manier maak je de lekkerste snert:

  • Kook de spliterwten in het water met de bouillon blokjes in ongeveer een uur gaar.
  • Maak de spliterwten met de staafmixer fijn
  • Doe de spek bij de soep
  • Snij alle groenten mooi fijn en was onder de kraan
  • Doe alle groenten bij de soep en breng het aan de kook
  • Af en toe goed roeren
  • Voeg peper en zout toe en eventueel Aromat® en/of Maggie®
  • Als je de soep te dik vind kan je er wat water bij doen
  • Doe de rookworst of de Groninger metworst erdoor
  • Na ongeveer 1 ½ à 2 uur is de soep klaar
  • Haal de spek eruit en snij het in stukjes. Deze serveer je op een plakje roggebrood naast de snert

Eetsmakelijk!