Elke week plaatsen we  een lekker winters recept. Stampotten, bonenschotels, stoofpotjes, er komt van alles aan bod. Lees, maak het zelf, en geniet!

Deze keer een recept voor een heerlijke rijk gevulde maaltijd kippensoep.

Dit gaat er in:

    • 2 á 3 Liter water
    • Kippepoten of kipfilet
    • 2  Kippenbouillon tabletten
  • Mix voor kippesoep
  • Maiskorrels
  • (zoete) Aardappels
  • Vermicelli
  • Prei
  • Wortel
  • Pompoen
  • Maggi smaakverfijner
  • Knorr Aromat tuinkruiden
  • Zout en peper

En zo maak je het:

    • Schil de aardappels en snij ze door. Was ze schoon onder de kraan.
    • Snij alle groente  en was ze in koud water
    • Snij de kipfilet in stukjes
  • Doe het water in een grote soeppan
  • Doe de bouillon blokjes erbij en breng het aan de kook
  • Doe de kip erbij en breng weer aan de kook
  • Doe nu alle groenten en aardappels erbij en het zakje mix voor kippesoep
  • Breng het aan de kook en roer het regelmatig goed door
  • Doe de vermicelli erbij
  • Zet het vuur laag en laat het een paar uur lekker pruttelen.
  • Let op dat je het goed blijft doorroeren, anders koekt het aan
  • Op smaak brengen met Maggi smaakverfijner, Knorr Aromat tuinkruiden en zout & peper

Serveer met stokbrood

Eet smakelijk!