Elke week plaatsen we  een lekker winters recept. Stampotten, bonenschotels, stoofpotjes, er komt van alles aan bod. Lees, maak het zelf, en geniet! Deze week een recept voor chili con carne dat ik van mijn moeder heb geleerd.

Voor deze heerlijke maaltijd heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram verse tomaten
  • 1 Rode paprika
  • 2 à 3 grote uien
  • 500 gram rundergehakt
  • een blik bruine bonen
  • 1 pakje Honig mix voor tomatensoep
  • 300 ml water
  • chilipoeder
  • paprikapoeder
  • chilisaus (Calvé)

En op deze manier maak je de lekkerste Chili:

  • Maak de paprika schoon en snij hem in kleine blokjes, ontvel de tomaten en snij ze in partjes, snij de uien in ringen. Laat de bruine bonen uitlekken. Maak de tomatensoep aan met wat water.
  • Rul het gehakt in de pan
  • Voeg de paprika en de uien toe.
  • Voeg de tomaten toe
  • Doe de bruine bonen en de soep erdoor
  • Voeg water toe als de chili te dik is
  • Breng op smaak met chilipoeder, paprikapoeder en chilisaus.
  • Eventueel zout en peper toevoegen naar smaak.

Eet smakelijk!