Deze week in de rubriek lekkere zomerse versnaperingen heb ik een recept voor je van een pastasalade met gegrilde paprika’s.

Deze maaltijdsalade is een combinatie van heerlijke italiaanse kruiden met pasta, gegrilde paprika en kaas. De salade wordt koud geserveerd.  Hier volgt een beschrijving hoe je hem maakt.

Ingrediënten

  • 250 gram Pasta, bijvoorbeeld fussili
  • 3 à 4 Verse teentjes knoflook
  • Een paar takjes verse basilicum
  • Olijfolie
  • Een zakje pijnboompitten
  • Een bakje cherrytomaatjes, gewassen en doormidden gesneden
  • Gegrilde paprika’s (pot), in lange reepjes gesneden
  • Artisjokken, elk in vieren gesneden
  • Sla naar keuze (rucola,krulsla, ijsbergsla, veldsla)
  • Geraspte kaas (hollandse geraspte kaas, Grano Padano, Pecorino, Gruyere)

Werkwijze

  • Kook de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking
  • Pel de knoflook en doe deze samen met de basilicum en olijfolie in een blender
  • Doe er naar eigen smaak een beetje zout en peper bij
  • Gril de pijnboompitjes even in een koekenpan (zonder olie)
  • Meng de olie door de pasta en voeg daarna alle overige ingrediënten, behalve de sla, toe. Meng het geheel voorzichtig door elkaar.
  • Ook nu kan je nog even naar smaak wat zout en peper toevoegen.
  • Zet de salade nu ongeveer een uurtje in de koeling
  • Vlak voor het opdienen meng je de sla erdoor en rasp je de kaas erover

Deze salade smaakt heerlijk met vers stokbrood en een lekker koel glas rosé. Buon appetito!