Nu de winter eindelijk een beetje ten einde komt, de bloemetjes weer beginnen te bloeien en de temperatuur weer wat hoger wordt, is het tijd voor wat lekkere zomerse recepten voor heerlijke (maaltijd) salades. Deze week heb ik een recept voor een lauw warme sla-stamppot voor je.
Dit gaat erin:
- gekookte aardappelen
- krop sla, fijn gesneden en gewassen
- komkommer, geschild en in plakjes gesneden
- tomaten, gewassen en in partjes gesneden
- ui, gepeld en gesnipperd
- ei, gekookt, gepeld en in plakjes gesneden
- Amsterdamse uitjes, in vieren gesneden
- slasaus en tomatenketchup
- vleesjus
En zo maak je de stampot:
- Stamp de gekookte aardappelen fijn met een stamper. Voeg een beetje vleesjus toe om het smeuïg en kruidig te maken
- Doe de sla erdoor en alle andere ingrediënten en meng het goed door elkaar
- Voeg de slasaus en tomatenketchup toe en wederom goed mengen.
- Serveer met een lekker stukje vlees zoals karbonade, rollade of een kippenbout.
Eet smakelijk !