Ben je ook een beetje klaar met al die standaard babyhapjes uit potjes?? Hier volgen een paar recepten van babyhapjes van over de hele wereld.amandelen Amandelpudding

150 gr gemalen amandelen

50 gr suiker

200 gr rijstebloem

water

Zet de amandelen in het water op laag vuur aan en breng het langzaam aan de kook. Voeg langzaam de rijstebloem en suiker toe. Voorzichtig roeren. Als het een soort pap wordt is het klaar.

Bonen met hamlaurier

2 kopjes bruine bonen

1 laurierblaadje

2 teentjes knoflook

100 gr ham in stukjes gesneden

2 eetlepels olie

zout

Laat de bonen met het laurierblaadje ong 30 minuten koken in water, daarna laurierblaadje verwijderen. Ham even aanbakken, knoflook uitpersen en even mee bakken en daarna toevoegen aan de bonen. Eventueel op smaak brengen met zout. Even laten sudderen. Dit gerecht kan gecombineerd worden met rijst.

olijfolie

Aardappeltortilla

250 ml olijfolie

4 grote aardappels, geschild en in kleine blokjes gesneden

1 grote ui

4 grote eieren

bak in 5 minuutjes de aardappels en de ui in de helft van de olie zacht. Klop de eieren los en voeg ze toe. de rest van de olie erbij.  10 Minuutjes bakken en daarna 4 minuutjes onder de gril zodat het een beetje steviger wordt.

kaneel Griesmeelpap

1 tl suiker

kaneel

1 tl zout

1 el gebakken griesmeel en 1 tl olijfolie

Die de griesmeel met een glas water in een pannetje.  Doe de olijfolie, de suiker en evt het zout erbij. Een snufje kaneel toevoegen en op hoogvuur aan de kook brengen. Goed roeren tussendoor natuurlijk. Het wordt na een tijdje een dikke pap en dat is het klaar.

melkOvenschotel met zalm

1 kopje gekookte pasta

1 kop erwtjes, bonen of mais

1 el boter

1 blikje zalm

1 ui

3 kopjes melk

Meng alles goed door elkaar en doe het in een ovenschaal. Beetje geraspte kaas erover voor de liefhebber en dan een uurtje in de oven op 180 graden.

Rijstepap rijst

2 dl rijst

0,9 L melk

suiker, boter en kaneel

Kook in 15 minuutjes de rijst in de melk. Doe er een beetje boter, een snufje kaneel en een beetje (bruine) suiker bij. De pap is nu klaar.

Voor de afwisseling kan je er op het laatst slagroom en vanillesuiker bij doen. Wat ook lekker is, is rode dessertsaus eroverheen!

Kabeljauwstampot koolvis

400 gr kabeljauw- of koolvisfilet (diepvries)
11/2 kg geschilde aardappelen in blokjes
zout, peper
1 krop ijsbergsla
30 gr boter
1 dl melk
2 eetlepels fijngehakte peterselie
11/2 eetlepel fijngehakte dille (diepvries)

Laat de kabeljauw in  water tegen de kook aan gaar worden en laat de vis afkoelen.
Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de sla  in dunne reepjes. Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een gladde puree en meng er de vis, de reepjes sla, de peterselie, de dille, zout en peper door.

Milkshake van opvolgmelk milkshake

130 ml Opvolgmelk

2 el Diksap

1 Banaan,

Citroensap

Pureer de banaan en doe er een paar drupjes citroensap bij tegen het verkleuren. Doe de melk, diksap en gepureerde banaan bij elkaar. Goed mengen en dan een tijdje in de koelkast zetten.  Uiteraard kan je banaan vervangen door elk ander fruit wat je kindje lekker vind. Heerlijk verkoelend op een warme zomerdag!